Μετάλλαξη «Όμικρον»: Συναγερμός για την κρουαζιέρα- Ακυρώνονται πλάνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Αναστάτωση στην βιομηχανία της κρουαζιέρας βάζει η νέα μετάλλαξη της Covid-19, η “Όμικρον”, καθώς μεγάλες εταιρείες προχωρούν σε αναπροσαρμογή δρομολογίων και ακυρώσεις πλάνων για τις αρχές του 2022.

Ορισμένοι μεγάλοι tour operators έχουν ήδη ανακοινώσει την ακύρωση των προγραμμάτων τους για το πρώτο τετράμηνο του έτους 2022. Η Ρωσία έχει επίσης ακυρώσει τον θαλάσσιο τουρισμό για Ρώσους στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα για τρία πλοία ρωσικών συμφερόντων που είχαν προγραμματίσει.

Ο Θεόδωρος Κόντες τέως πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, αναφέρει ότι: “Εταιρείες κρουαζιερόπλοιων που προγραμμάτιζαν ήδη Χριστουγεννιάτικες κρουαζιέρες να ξεκινούν από την Νότια Αφρική με Αμερικανούς και Ευρωπαίους επιβάτες και με τα πλοία τους να βρίσκονται καθ’ οδόν προς τους προορισμούς τους, ματαίωσαν για ακόμη μια φορά τις συγκεκριμένες αναχωρήσεις και προορισμούς.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε τα σύνορά της για την Κρουαζιέρα, υποδεχόμενη ικανοποιητικό αριθμό κρουαζιερόπλοιων σε πολλούς προορισμούς της χώρας.

Η συνεισφορά της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονομία πριν την πανδημία άγγιζε τα 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια έσοδα, προσφέροντας σχεδόν 12.000 θέσεις εργασίας.