Τι αναφέρει η DPort για την απεργία στον Πειραιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η DPort Services επισημαίνει ότι “έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις απέναντι στους εργαζόμενους”, η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά για λογαριασμό της ΣΕΠ ΑΕ.

Η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση, με αφορμή την προκήρυξη 48ωρης απεργίας από το σωματείο των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) για σήμερα και αύριο.

Στο αίτημα των εργαζομένων που ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η DPort αναφέρει ότι υπάρχουν δύο σωματεία εργαζομένων και αναμένει δικαστική απόφαση για να οριστεί ποιο σωματείο είναι το αντιπροσωπευτικό για την εκκίνηση διαπραγματεύσεων αναφορικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ μας απέστειλε πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου. Το πρακτικό αρχαιρεσιών που κατατέθηκε από το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στην εταιρία ΣΕΠ Α.Ε. αναφέρει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ψήφισε στις τελευταίες εκλογές είναι 475.

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου το Συνδικάτο Εργαζομένων μας απέστειλε πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πρώτη συνάντηση την Τρίτη 30 Νοεμβρίου. Το πρακτικό αρχαιρεσιών που κατατέθηκε από το Συνδικάτο Εργαζομένων στην DPort Services και στο Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ψήφισε στις τελευταίες εκλογές είναι 1076.

Ανεξάρτητα από το ποιο σωματείο έχει τον υψηλότερο αριθμό ψήφων στις εκλογές του, δηλαδή να είναι το αντιπροσωπευτικό, η εταιρία DPort έχει ευθύνη απέναντι σε όλους τους εργαζομένους να βελτιώνεται καθημερινά.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν μας αφορούν τα πολιτικά και συνδικαλιστικά παιχνίδια.

Η εταιρία DPort Services έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την διασφάλιση των 2,100 εργαζομένων μας και των οικογενειών τους, πραγματοποίησε συνάντηση με το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και θα συναντηθεί με το Συνδικάτο Εργαζομένων τις επόμενες μέρες με σκοπό να αξιολογήσει συνολικά τα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων. Μας αφορούν οι δουλειές 2,100 εργαζόμενων.

Η DPort Services τηρώντας το Νόμο ζήτησε από τα Ελληνικά δικαστήρια να κρίνουν ποιο από τα 2 σωματεία θα είναι το αρμόδιο να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τις εταιρίες όπως και να αποδείξει κάθε σωματείο ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν είναι εργαζόμενοι στο λιμάνι με ενεργή σύμβαση.

Η υπόθεση είχε οριστεί να εκδικαστεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου αλλά μετά από αίτημα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ συμφωνήθηκε η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου. Θα σας ενημερώσουμε για την απόφαση του δικαστηρίου η οποία αναμένεται μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρά τα παραπάνω και σε ένδειξη καλής πίστης, η DPort Services συναντήθηκε και με τα 2 σωματεία με σκοπό να λάβει γνώση για τα εκτός συλλογικών διαπραγματεύσεων θέματα που αφορούν τους εργαζομένους, τα οποία ζητήσαμε να μας αποσταλούν με σκοπό να μελετηθούν και να βρεθούν λύσεις που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων, καθώς αυτό είναι η μοναδική προτεραιότητα των εταιρειών, ανεξάρτητα από την όποια συνδικαλιστική ή μη ιδιότητα τους.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ μετά από 2 συναντήσεις με την εταιρία μας και ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι αναμένουμε τα Ελληνικά δικαστήρια να ορίσουν ποιο Σωματείο είναι το αντιπροσωπευτικό σωματείο με σκοπό να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προκήρυξαν 48ωρη απεργία η οποία κρίθηκε στις 30/11 από τα Ελληνικά δικαστήρια παράνομη. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά προκήρυξε στις 30/11 το βράδυ 48ωρη απεργία με τα ίδια αιτήματα και για τις ίδιες μέρες και ώρες γεγονός που αντιτίθεται σε κάθε διάθεση συνεργασίας και ευθύνης απέναντι στους 2,100 εργαζομένους.