Στην κυβερνοασφάλεια μπαίνει ο DNV μετά την εξαγορά της Ολλανδικής Applied Risk

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην εξαγορά της εταιρείας τεχνολογίας Applied Risk, από την Ολλανδία, η οποία εξειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια προχώρησε ο Νορβηγικός Νηογνώμονας DNV  με σκοπό την δημιουργία ενός ανεξάρτητου αξιόπιστου μηχανισμού ικανού να προσφέρει λύσεις σε βασικούς κλάδους της ναυτιλίας, καθώς επίσης και στους κλάδους της ενέργειας και των κατασκευών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του DNV, Ρέμι Έρικσεν σχολιάζοντας την κίνηση του Νορβηγικού Νηογνώμονα υπογράμμισε ότι καθώς η συνδεσιμότητα μεταξύ πολλών και διαφορετικών ψηφιακών συστημάτων αυξάνεται διαρκώς τόσο πιο ευάλωτα γίνονται τα συστήματα αυτά σε κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες κοστίζουν πολύ. Η συγκεκριμένη εξαγορά, συνέχισε, μας παρέχει πλέον την δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένα πακέτα λύσεων στους πελάτες μας.

Η εταιρία Applied Risk έχει ήδη αναπτύξει αρκετά συστήματα ασφαλείας στον χώρο του διαδικτύου μέσα από την συνεργασία με πολλές εταιρείες από διάφορους κλάδους, όπως η ενέργεια, η ναυτιλία και οι μεταφορές. Ταυτόχρονα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε πολλές κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.