Η MSC παίρνει τα πρωτεία από την Maersk

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην κορυφή “σκαρφαλώνει” η ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC, παίρνοντας την πρωτιά από την Δανέζικη εταιρεία Maersk, με τους παγκόσμιους μεταφορείς κοντέινερ στο τέλος του έτους.

Η MSC, από τον Αύγουστο του 2020, έχει προσθέσει στον στόλο της συνολικά 125 πλοία τους τελευταίους 16 μήνες, επιδιώκοντας την αύξηση των φορτίων και των ναύλων.

Σε ανάλυση της η Alphaliner επισημαίνει ότι η MSC θα ξεπεράσει τη Maersk, καθώς ήδη διαχειρίζεται ένα στόλο που αποτελείται από 633 πλοία που η μεταφορική τους ικανότητα ανέρχεται στα 4.239.668 τeu, ενώ η Maersk διαθέτει 729 πλοία με δυνατότητα μεταφοράς 4.234.302 teu.

Σύμφωνα με την Alphaliner, οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες πλέον κατέχουν μερίδιο αγοράς από 16,9% και μαζί συνέχισαν να βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης με τον μεγαλύτερο μεταφορέα στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η China United Lines (CU Lines), δεν συμπεριλαμβάνονταν στις 100 πρώτες θέσεις στην αρχή της πανδημίας, αλλά τώρα διαχειρίζεται ένα στόλο 82.000 teu και κατατάσσεται στη 22η θέση στους μεγαλύτερους μεταφορείς στον κόσμο.

Επίσης, η BAL Container Line λειτουργεί με στόλο 33.000 teu και είναι ο 37ος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στον κόσμο.

Οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψαν σημαντική αύξηση εσόδων το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά και σε ετήσια βάση εξ αιτίας των αυξήσεων στους ναύλους.