Lloyd’s Awards 2021: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της ελληνικής ναυτιλίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η 18η εκδήλωση Lloyd’s List-Greek Shipping Awards» 2021 πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στην οποία έδωσαν το παρόν επώνυμα στελέχη της ναυτιλίας των Ελλήνων η οποία και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι.

Το παρών έδωσαν όχι μόνο οι βραβευθέντες, αλλά και πολλοί ακόμη επικεφαλής μεγάλων ναυτιλιακών οίκων.
Με τη σειρά που δόθηκαν τα βραβεία στη διάρκεια της εκδήλωσης:

-Εταιρεία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς
Η Seanergy Maritime η μοναδική εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία με στόλο που αποτελείται αποκλειστικά από φορτηγά πλοία τύπου Capesize, συνολικά 17.

-Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς-Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς

Βραβεύτηκε η νεοσύστατη εταιρεία του Αντώνη και του γιού του Βασίλη Αγαπητού η οποία αυτή τη χρονιά δρομολόγησε στη γραμμή του Αργοσαρωνικού ένα ολότελα ανακατασκευασμένα ταχύπλοο το Speed Cat I στον Αργοσαρωνικό σπάζοντας το μονοπώλιο της HSW.

-Ναυλομεσίτης της Χρονιάς
Το βραβείο δόθηκε στην Hellas Chart Ltd

-Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς

Βραβεύτηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που είναι ηγέτης στη χρηματοδότηση της ναυτιλίας με χαρτοφυλάκιο που ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια.

-Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος
Απονεμήθηκε στον Πάνο Ζαχαριάδη εκπρόσωπο από το 2004 της Ελλάδας στον ΙΜΟ και Fleet Technical Director Atlantic Bulk Carriers Management Ltd. Η συμβολή του στην τεχνολογική εξέλιξη της ναυτιλίας και στη λήψη αναγκαίων μέτρων είναι καταλυτικής σημασίας.

-Βραβείο για την Ασφάλεια
Απονεμήθηκε στην Capital Ship Management συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη για τα συνολικά επιτεύγματα της στα θέματα ασφαλείας των πλοίων και του προσωπικούς τη θάλασσα και τη στεριά. To βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέρι Καλογηράτος΄.

-Βραβείο Βιωσιμότητας
Με το βραβείο αυτό τιμήθηκε η HELMEPA. Το παρέλαβε η πρόεδρός της Σεμίραμις Παληού: « Η δέσμευση της HELMEPA είναι «να σώσουμε τις θάλασσες», όπως την εμπνεύστηκε ο αείμνηστος Έλληνας πλοιοκτήτης Γιώργος Π. Λιβανός και την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της πίσω στο 1982.Και σήμερα, που ο πλανήτης μας περισσότερο από ποτέ είναι αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες προκλήσεις, διαπιστώνουμε ότι αυτή η διαχρονική αποστολή της HELMEPA είναι επίκαιρη και επιτακτική».

-Βραβείο Πειραιάς: Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο
Βραβεύτηκε η Franman του Κωστή Φραγκούλη η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 130 κορυφαίες εταιρείες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και εξυπηρετεί περισσότερες από 700 ναυτιλιακές εταιρίες ετησίως. Φέτος συμπλήρωσε 30 χρόνια διεθνούς παρουσίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

-Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς
Το βραβείο δόθηκε στον Ιταλό επιχειρηματία Gianluigi Aponte ιδιοκτήτη και διευθυντή της MSC (Mediterranean Shipping Company). Το βραβείο παρέλαβε η διευθύνουσα σύμβουλος της MSC Hellas, Xριστίνα Θεοδωρίκα.

-Ναυτικός της Χρονιάς
Αναδείχθηκε ο Χιώτης καπετάνιος του Seajet 2 Μιχαήλ Μακρής ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του διέσωσε έξω από τη Μήλο, στις 12 Αυγούστου, 18 ναυαγούς μετά τη βύθιση της θαλαμηγούς στην οποία επέβαιναν. 11 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν 5 ανήλικα παιδιά, 3 κορίτσια και 2 αγόρια.

-Βραβείο Επιτεύγματος στην Εκπαίδευση ή την Επιμόρφωση
Δόθηκε στο www.isalos.net για την προσφορά του στην ναυτική εκπαίδευση επικεφαλής του οποίου είναι ο Ηλίας Μπίσιας.

-Πλοίο της Χρονιάς
Ανακηρύχθηκε το Τransgas Power της Dynagas συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου. Η Dynagas, θα παραλάβει το δεύτερο FSRU, το “Transgas Force” από το ίδιο ναυπηγείο, τον Απρίλιου του 2022.

-Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία
Βραβεύτηκε η εγγονή του Βασίλη Θεοχαράκη, Αμαλία Μήλιου-Θεοχαράκη η οποία είναι εμπορική διευθύντρια στην ναυτιλιακή εταιρεία τα ου Ομίλου την ΤΕΟ Shipping.

-Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
Βραβεύτηκε η εταιρεία Seafair η παρέχει ναυτιλιακές υπηρεσίες μέσω της τεχνολογίας

Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής Lloyd’s List / Propeller Club
Δόθηκε στον Νίκο Βαφειά. Το παρέλαβε η σύζυγός του Νινέτα Βαφειά. Μέσω βίντεο ο Έλληνας εφοπλιστής είπε: «Είμαι στη Ναυτιλία από το 1973 και δεν έχω λάβει κάποιο βραβείο. Για αυτό το συγκεκριμένο βραβείο είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Αντιμετώπισα πολλές προκλήσεις στη ζωή μου και αυτές με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα».

-Newsmaker της Χρονιάς
Το βραβείο δόθηκε στον Αριστείδη Πίττα ο οποίος έχει δύο εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στην αμερικανική χρηματαγορά, την Eurodry με φορτηγά πλοία και τη Euroseas με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κατέγραψαν λόγω της πολύ καλής ναυλαγοράς ρεκόρ αύξησης κερδών κατά 300% και 500% αντίστοιχα.

-Προσωπικότητα της Χρονιάς
Το βραβείο δόθηκε στον Κωστή Κωνσταντακόπουλο της Costamare η οποία μετά τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εισήλθε επίσης δυναμικά στη φορτηγό ναυτιλία αγοράζοντας μόλις σε τρεις μήνες συνολικά 38 πλοία ενώ πρόσφατα αγόρασε άλλα τρία σπάζοντας τo φράγμα των 40 φορτηγών πλοίων.

Κριτική επιτροπή
Την Κριτική επιτροπή 2021 σε αλφαβητική σειρά αποτέλεσαν οι :Νικόλαος Βουγιούκας: Πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Οικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης: Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου,Ιωάννης Κοτζιάς: Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ναυλομεσιτών, Nigel Lowry: Ανταποκριτής της Lloyds List στην Αθήνα, Ειρήνη Νταϊφά: Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, Γιώργος Δ. Πατέρας: Πρόεδρος Ελληνικού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Έλπη Πετράκη: Πρόεδρος της WISTA Hellas, Καπετάν Μανώλης Τσικαλάκης: Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ναυτικών, Χαράλαμπος Φαφαλιός: Πρόεδρος της Επιτροπής Συνεργασίας της Ελληνικής Ναυτιλίας και Σταύρος Χατζηγρηγόρης: Πρόεδρος της Martecma