Νέα μέτρα για την ασφάλεια των μεταφορών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η απειλή της μετάλλαξης ” Όμικρον” ενεργοποιεί τα πρωτόκολλα λειτουργίας στον κλάδο των μεταφορών για την διασφάλιση των εργαζομένων.

Ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) συγκρότησαν ομάδα δράσης για την λήψη προληπτικών μέτρων στον τομέα των μεταφορών, στον απόηχο των έκτακτων ταξιδιωτικών περιορισμών που λαμβάνουν χώρες μετά την εμφάνιση της παραλλαγής “Ομικρον”.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Δρ Τέντρος Γκεμπρεγιέσους και ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Γκάι Ράιντερ επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα σύστασης ομάδας δράσης σε συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς μεταφορών, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, για να εξασφαλίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων στις διεθνείς μεταφορές.

Στόχος είναι να διασφαλιστεί η εφαρμογή των υφιστάμενων ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων με την διασφάλιση των εμβολιασμών κατά προτεραιότητα στους εργαζομένους στον τομέα των μεταφορών.

“Χρειαζόμαστε οι κυβερνήσεις να προστατεύσουν επειγόντως την υγεία και την ασφάλεια των διασυνοριακών εργαζομένων, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Γκάι Πλατέν.

“Είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπουμε τον ΠΟΥ και τη ΔΟΕ να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις διεθνείς μεταφορές και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», κατέληξε ο Γκάι Πλάτεν.