Στρατηγικής σημασίας η επένδυση στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, την επένδυση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής της Δομής Φιλοξενίας Σκαραμαγκά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ειδικότερα, ο κ. Προκοπίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή η κυβέρνηση κρατά τις υποσχέσεις της και τα χρονοδιαγράμματά της, είμαι εντυπωσιασμένος που είναι στην ώρα της και μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας. Είναι μια στρατηγική επένδυση την οποία όλοι πρέπει να τη δούμε με αυτό το μάτι. Ελπίζω να το αντιληφθούν όλοι και να μη μας αρχίσουν φρένο-γκάζι συνέχεια».

Ο κ. Προκοπίου έχει πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμη η έκδοση αδειών λειτουργίας, καθώς απόφαση του ΣτΕ μπλόκαρε την διαδικασία, μετά από προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου.

Επισημαίνεται ότι η Δομή Φιλοξενίας Σκαραμαγκά ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2016, μετά την επείγουσα ανάγκη που υπήρχε για τη δημιουργία ανοικτών δομών φιλοξενίας, ώστε να αποτραπεί η μετατροπή δημόσιων χώρων σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, χαρακτήρισε την αξιοποίηση των ναυπηγείων εμβληματική επένδυση. Όπως ανέφερε «παραδίδουμε τη δομή φιλοξενίας Σκαραμαγκά στην ΕΤΑΔ, θέτοντας τα θεμέλια για την υλοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης και για την τοπική κοινωνία και για την ελληνική οικονομία».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έγινε προσωρινά δεκτή, καθώς το δικαστήριο διέταξε την διακοπή των διαδικασιών υπογραφής των συμβάσεων ολοκλήρωσης της μεταβίβασης των ακινήτων/περιουσιακών στοιχείων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ανώτατο δικαστήριο.