Επενδύσεις στο Supply Chain από την Cosco Shipping Ports

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πραγματοποιήθηκε η τελετή ενεργοποίησης του έργου SHIPPING Ports Xiamen Haicang Supply Chain στο Haicang τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2021. Το έργο ενσωματώνει τις εγκαταστάσεις υποδομής της εφοδιαστικής αλυσίδας «αυτοματοποιημένο τερματικό και αυτοματοποιημένο σιδηρόδρομο και αυτοματοποιημένη αποθήκη», που θα συμβάλει στη μείωση του περιφερειακού κόστους των logistics και του λειτουργικού κόστους, και στην προώθηση της βιομηχανικής οικολογικής ολοκλήρωσης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων.

Το Έργο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Xiamen Haicang Ports της COSCO SHIPPING βρίσκεται πίσω από το No.13 αγκυροβόλιο στην περιοχή Haicang Port District, που καλύπτει μια έκταση περίπου 66.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο προβλέπεται να αναπτυχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση καλύπτει μια περιοχή περίπου 23.800 τετραγωνικά μέτρων και θα κατασκευαστούν δύο υψηλών προδιαγραφών αποθήκες διπλής ράμπας, που μπορεί να παρέχουν περίπου 20.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικού χώρου. Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η COSCO SHIPPING Ports έχει αρχικά σχηματοποιήσει πέντε μεγάλες βάσεις εφοδιαστικής αλυσίδας στο εξωτερικό με τις δύο επί ευρωπαϊκού εδάφους:

Το λιμάνι του Πειραιά στην Ελλάδα αξιοποιεί την υπηρεσία «China-Europe Sea Express» με την υποστήριξη της PCT που κυρίως καλύπτει τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, τη Μαύρη Θάλασσα και την Κεντρική Ευρώπη.

Αντίστοιχα το Valencia Terminal και το CSP Bilbao Terminal στην Ισπανία έχουν δύο βοηθητικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Μαδρίτη και Σαραγόσα, και χτίζουν μια βάση εφοδιαστικής αλυσίδας που καλύπτει τη δυτική ακτή της Μεσόγειου και Βόρειας Αφρικής.