“Βιώσιμες” επενδύσεις από το λιμάνι του Duisburg

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τον ενεργειακό του μετασχηματισμό προχωρά το λιμάνι του Duisburg στη Γερμανία, ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη.

Η λιμενική αρχή του Duisport, ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου, κλιματικά ουδέτερου τερματικού σταθμού έως το 2023. Για την κατασκευή του, οι λιμενικές αρχές, σε συνεργασία με το UMSICHT, το γερμανικό ινστιτούτο για το περιβάλλον, την ενέργεια και την τεχνολογία, αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προσαρμοσμένα μοντέλα.

Ο τρόπος κατασκευής του νέου τερματικού θα επιτρέπει την προσθήκη μελλοντικών τεχνολογικών λύσεων, θα παρέχει τη δυνατότητα μεταφόρτωσης εμπορευμάτων σε σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά θα συνδέεται παράλληλα και με άλλες υδάτινες αρτηρίες της κεντρικής Ευρώπης.

Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη και η εγκατάσταση ενός ενεργειακά αυτόνομου λιμενικού οικοσυστήματος, που θα συνδέει την παραγωγή ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και άλλων τεχνολογιών παραγωγής με βάση το υδρογόνο.

Ο σταθμός θα είναι εφοδιασμένος με οχήματα υδρογόνου, σταθμούς φόρτισης αυτόνομων πλοίων και ηλεκτροκίνητων συστημάτων γερανών.