Το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο ταξιδεύει στο Τορόντο του Καναδά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Merilyn Bell I”. Με το όνομα της πρώτης γυναίκας κολυμβήτριας που διέσχισε κολυμπώντας την λίμνη του Οντάριο, πριν από 74 χρόνια, ταξιδεύει ήδη στα νερά του Καναδά το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο με μηδενικές εκπομπές μιας και είναι το πρώτο πλοίο που εξοπλίστηκε με σύστημα πρόωσης το οποίο λειτουργεί με μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Το «Marilyn Bell I», δραστηριοποιείται στο Τορόντο ήδη από το 2010, μεταφέροντας επιβάτες, οχήματα και προμήθειες από και προς το αεροδρόμιο Billy Bishop στο Toronto Island.

Κατασκευασμένο από την Hike Metal Products στο Οντάριο του Καναδά, το «Marilyn Bell I» αναβαθμίστηκε εξ ολοκλήρου το 2018, ώστε να μπορεί να καταναλώνει βιοντίζελ.

Το 2021 όμως αφαιρέθηκαν τόσο οι μηχανές του, όσο και οι ηλεκτρομηχανές του και αντικαταστάθηκαν με ένα νέο σύστημα πρόωσης και ισχύος, το οποίο τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου.

Έτσι το πλοίο καταναλώνει πλέον ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, την οποία θα προμηθεύεται από την Bullfrog Power, παράγοντας μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και μειώνοντας τα επίπεδα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του αεροδρομίου κατά 530 τόνους ετησίως.

Η μετασκευή του πλοίου κόστισε συνολικά περίπου 3,8 εκατ. δολάρια, ποσό που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου από τη Λιμενική Αρχή του Τορόντο (Ports of Toronto) και συγκεντρώθηκε από τα τέλη του αεροδρομίου της πόλης.