Πλοία μεταφοράς κοντέινερ με πανιά;

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η βιομηχανία της τεχνολογίας πειραματίζεται και ερευνά τις καινοτομίες που θα αλλάξουν τον κόσμο τα προσεχή χρόνια. Ήδη, έχει ανοίξει μία συζήτηση για τις επιπτώσεις στην ναυτιλία από τις αναδυόμενες τεχνολογίες, με σημείο αναφοράς τη προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των ρύπων.

Τα πλοία παράγουν το 3% των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου ενώ τα ναυτικά καύσιμα επιβαρύνουν περαιτέρω το περιβάλλον. Προφανώς τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβαινε εάν τα πλοία χρησιμοποιούσαν πανιά και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να γυρίσουμε στο παρελθόν ώστε με μια σαφώς πιο σύγχρονη εκδοχή να ελαττωθούν τα κόστη αλλά και οι εκπομπές καυσαερίων.

Το 2022 η γαλλική Michelin θα εξοπλίσει ένα εμπορικό πλοίο με φουσκωτά πανιά των οποίων η χρήση θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 20%.

Στην Ιαπωνία πειραματίζονται με τη χρήση τηλεσκοπικών ιστίων, με την δοκιμή του σκάφους να προγραμματίζεται για τον Αύγουστο του 2022.

Η ιταλική Naos Design αναμένεται να εξοπλίσει οκτώ πλοία με τα αναδιπλούμενα πανιά που η ίδια ονομάζει «wing sails». Άλλες λύσεις περιλαμβάνουν ένα είδος χαρταετού στον οποίο ενσωματώνονται ανεμιστήρες και μεγάλοι περιστρεφόμενοι κύλινδροι.

Έως το τέλος του 2022 ο αριθμός των σκαφών μεταφοράς φορτίων με πανιά (κάθε είδους) αναμένεται να φτάσει στα 40, δηλαδή θα τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με την International Windship Association.