Νέο πλοίο για την Alpha Bulkers

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το νεότευκτο φορτηγό πλοίο “Alpha Trophy”, τύπου Newcastlemax μεταφορικής ικανότητας 210.000 τόνων παρέλαβε η ναυτιλιακή εταιρεία Alpha Bulkers Shipmanagement συμφερόντων της Άννας Αγγελικούση.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Γιώργου Χαλκιά, Newbuilding Manager της Alpha Bulkers, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Alpha Trophy συνιστά το πρώτο από μια σειρά πλοίων που αναμένεται να παραλάβει η Alpha Bulkers, τα οποία ναυπηγούνται από το κινεζικό ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding.

Το πλοίο διαθέτει τεχνολογίες ενεργειακής αποδοτικότητας ενώ ταυτόχρονα θα ευθυγραμμίζεται με τους νεότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Παράλληλα, στην ανάρτησή του, ο κ. Χαλκιάς τονίζει τις προκλήσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπο το εν λόγω project, καθώς στην Κίνα τα περιοριστικά μέτρα προς αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας είναι πολλά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bulkers δραστηριοποιείται στη θαλάσσια μεταφορά χύδην ξηρού φορτίου και διαθέτει στόλο 33 πλοίων που απαρτίζεται από τους εξής τύπους: Panamax, Kamsarmax, Capesize και NewCastlemax.