Η καινοτομία των “έξυπνων θυρίδων”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με θετικά αποτελέσματα έκλεισε τη χρονιά που πέρασε, η SwipBox, η εταιρεία διαχείρισης θυρίδων από τη Δανία.

Ο αριθμός των θυρίδων της τριπλασιάστηκε στις 10 χιλιάδες και διπλασιάστηκε ο αριθμός των πελατών της, εξαιτίας της «έκρηξης» του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και στις αυξημένες πωλήσεις των «έξυπνων» θυρίδων.

Το SwipBox είναι γνωστό για το «έξυπνο» δίκτυο φύλαξης δεμάτων. Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Δανία, αλλά δραστηριοποιείται σε 47 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου, της Πολωνίας, της Φινλανδίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, το SwipBox δεν δεσμεύεται σε έναν συγκεκριμένο ταχυδρομικό πάροχο ή μεταφορέα, αλλά συνεργάζεται με πολλούς σε διαφορετικές χώρες.

Η SwipBox αποτελεί ένα κράμα εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού που ταυτόχρονα ενσωματώνει μια λύση hardware, καθώς λανσάρει ευέλικτες λύσεις που απευθύνονται σε παρόχους logistics υπηρεσιών, retailers και τελικούς χρήστες.

Τα σημεία παραλαβής SwipBox, αποτελούν μια καινοτομία στην εξυπηρέτηση των διεθνών αποστολών, που συνήθως αφορούν παραγγελίες ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδιαίτερα για τους ιδιώτες καταναλωτές.

Σε αρκετές περιπτώσεις τέτοιων αποστολών δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η παράδοση σε εργάσιμες ώρες, καθώς ο παραλήπτης βρίσκεται στο χώρο εργασίας του και όχι στη διεύθυνση αποστολής η οποία συνήθως είναι το σπίτι του.

Τα αυτοματοποιημένα σημεία SwipBox προσφέρουν μοναδική ευκολία στη διαχείριση των παραλαβών για τους πελάτες, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της απουσίας του παραλήπτη από το χώρο παραλαβής, την ώρα άφιξης του διανομέα.