Νέο λιμάνι αποκτά η Καλαμάτα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το πράσινο φως άναψε για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του λιμανιού της Καλαμάτας. Ήδη, το masterplan μεταβιβάστηκε στο δήμο Καλαμάτας, προκειμένου η διαβούλευση να έχει ολοκληρωθεί στις 4 Φεβρουαρίου.

Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται στα 41,8 εκατ ευρώ και σύμφωνα με τη μελέτη που έχει λάβει ο δήμος Καλαμάτας σχεδιάζεται η επέκταση ή ανακατασκευή των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών για την εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, της κρουαζιέρας, της αλιείας και σκαφών αναψυχής.

Στο master plan, προβλέπεται δημιουργία στην κεντρική προκυμαία χώρου για ελλιμενισμό περίπου 25 mega yacths, λειτουργία υδατοδρομίου, κατεδάφιση των αποθηκών και ανέγερση κτιρίου 300 τμ για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής, χωροθέτηση εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης της κρουαζιέρας στο «χιλιόμετρο», ανέγερση νέας αποθήκης στη νοτιοδυτική πλευρά, ενώ υπάρχουν προβλέψεις για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στον προλιμένα.

Ειδικότερα, τα νέα έργα αφορούν σε:
-βελτίωση της λειτουργικότητας του προσήνεμου μώλου, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής εσωτερικών κρηπιδωμάτων και της επισκευής και ενίσχυσης της θωράκισης.
-αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών του λιμένα,
-ανακατασκευή του υπήνεμου μώλου,
– διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε επιλεγμένες θέσεις.