Χειροτερεύει η συμφόρηση στα λιμάνια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μέχρι και τις 45 ημέρες μπορεί να ξεπεράσουν οι καθυστερήσεις στα μεγάλα λιμάνια αναφορικά με τη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων.
Ο κολοσσός Maersk, προειδοποιεί ότι η εφοδιαστική αλυσίδα παραμένει προβληματική και αυτή τη χρονιά, καθώς διατηρείται η συμφόρηση στα λιμάνια, προειδοποιώντας για άλλη μια δύσκολη χρονιά στον τομέα των logistics.

Η παραλλαγή ” Όμικρον” έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις λιμενικές υποδομές, καθώς τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και η κρίση στη μεταφορά φορτίων εντείνεται.

Απορρύθμιση παρατηρείται σε πολλά κομβικά λιμάνια και τερματικούς σταθμούς διακομιδής container. Στη Βόρεια Ευρώπη τα έντονα προβλήματα εντοπίζονται στο λιμάνι της Βρέμης στη Γερμανία που έχει φτάσει στο 131%, της πληρότητας του σε εμπορευματοκιβώτια, ενώ τα πλοία πρέπει να περιμένουν επτά έως 10 ημέρες για να ελλιμενιστούν στο Felixstowe στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Maersk, η πόλη Ningbo στην Κίνα που είναι και το τρίτο παγκοσμίως μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, λόγω της πανδημίας τελεί υπό μερικό lockdown, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις οδικές μεταφορές των containers.

Η Maersk δήλωσε ότι μία λύση θα μπορούσε να είναι η επιβράδυνση στους πλόες των θαλάσσιων μεταφορών για να ελαχιστοποιηθούν οι ουρές εκφόρτωσης, το άνοιγμα νέων σημείων αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων ή η μεταφορά περισσότερων φορτίων μέσω εναλλακτικών οδών».