Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Σποράδων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητά ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου.

Με επιστολή του, ο δήμαρχος, επισημαίνει το μείζον πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, όσον αφορά την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς όπως ο ίδιος επισημαίνει, το υδροπτέρυγο «ΕΡΑΤΩ» της ακτοπλοϊκής εταιρείας Aegean Flying Dolphin, που εξυπηρετεί τη γραμμή Βόλος – Βόρειες Σποράδες, παρουσιάζει συχνά μηχανικές βλάβες και τα δρομολόγια μένουν ανεκτέλεστα, ταλαιπωρώντας δεκάδες επιβάτες.

Μάλιστα τονίζει ότι η συχνή ακύρωση των προγραμματισμένων δρομολογίων από μηχανικές βλάβες, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και οι κάτοικοι των νησιών υφίστανται ταλαιπωρία από την αδυναμία εξυπηρέτησής τους στις αναγκαίες καθημερινές μετακινήσεις τους.

Ο Δήμαρχος ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα ταχύπλοο επιβατικό που θα εξυπηρετεί την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση.