Οι προβλέψεις του Bloomberg για την αγορά ενέργειας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Δέκα προβλέψεις δημοσιεύει το Bloomberg για τη διεθνή αγορά ενέργειας και το τοπίο που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά, οι προβλέψεις του Bloomberg έχουν ως εξής:

1. Εμπορικό ισοζύγιο στο LNG: Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,6% φέτος και να φτάσει τους 400 εκατ. τόνους.

2. Κίνα: Η εισαγωγική δυνατότητα θα ξεπεράσει τη ζήτηση και τις νέες συμβολαιοποιήσεις, μειώνοντας το ρυθμό χρήσης των εγκαταστάσεων και τις αγορές στη φυσική αγορά.

3. Ευρωπαϊκό ισοζύγιο: Η αγορά θα είναι ασυνήθιστα “σφιχτή” με τις αποθήκες στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια.

4. Ρωσικό αέριο: Οι ροές στους αγωγούς, ιδίως του Nord Stream 2, είναι η μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τη δυναμική της προσφοράς και ζήτησης στην Ευρώπη.

5. Ευρωπαϊκή ζήτηση: Αναμένεται ισχυρή ζήτηση για την ηλεκτροπαραγωγή παρά τα εύρωστα περιθώρια του άνθρακα.

6. Άλλες αγορές: Νέες αγορές και οι αγοραστές κατά τη διάρκεια της άνοιξης-φθινοπώρου μπορεί να απομειώσουν την προμήθεια που χρειάζεται για την αναπλήρωση των αποθηκών.

7. Ισοζύγιο ΗΠΑ: Οι αποθήκες θα τελειώσουν το χειμώνα σε ιστορικά χαμηλά, ενώ οι αλλαγές στο ηλεκτροπαραγωγικό μείγμα θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη μεταβλητότητα.

8. Μεταφορά LNG: Το αμερικανικό LNG θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το Σουέζ προς την Ασία και αναμένονται λιγότερες παραδώσεις πλοίων.

9. Απανθρακοποίηση στο LNG: Αναμένεται ενισχυμένη διαφάνεια σχετικά με τις εκπομπές της μεταφοράς LNG με συνεργατικά πλαίσια και προτάσεις για CCS.

10. ESG: Οι πιέσεις των επενδυτών θα απαιτήσουν υπευθυνότητα και περισσότερη διαφάνεια στις πληροφορίες του ESG.

Πληροφορίες: energypress.gr