Tην προκήρυξη διαγωνισμού για τη χρηματοδότηση, δημιουργία και λειτουργία – μακροχρόνια εκμετάλλευση μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega – yachts στo λιμάνι της Κέρκυρας σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ.
Το Master Plan του λιμανιού της Κέρκυρας περιλαμβάνει τη δημιουργία μαρίνας για mega yachts, αντικαθιστώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις επισκευής και συντήρησης σκαφών που βρίσκονται σήμερα στο δυτικό άκρο του λιμανιού.
Η μαρίνα θα δημιουργηθεί στα δυτικά του υφιστάμενου εμπορικού λιμένα, δίπλα στον τερματικό σταθμό των κρουαζιερόπλοιων
Η γεωγραφική θέση της νέας μαρίνας μεγάλων σκαφών τύπου mega yachts στην Κέρκυρα είναι πλεονεκτική καθώς βρίσκεται δίπλα σε πόλη με έντονη τουριστική δραστηριότητα και είναι κοντά σε διεθνές αεροδρόμιο.
Η μαρίνα θα έχει τη δική της είσοδο από το δημόσιο δρόμο, με τις εγκαταστάσεις της να βρίσκονται χωριστά από το υπόλοιπο λιμάνι.
Οι προτεινόμενες χρήσεις και κτήρια περιλαμβάνουν (μεταξύ άλλων):
– 5άστερο ξενοδοχείο 3.900 τ.μ.
– Εστιατόριο– Bar
– Εμπορικά καταστήματα
– Supermarket
– Γυμναστήριο
– Δύο γήπεδα τένις
– Χώρους στάθμευσης
– Εγκαταστάσεις συντήρησης σκαφών
– Πύργος ελέγχου
– Κτήριο Διοίκησης