Το κορυφαίο λιμάνι παγκοσμίως

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Συνδεδεμένο με περισσότερα από 600 λιμάνια σε περίπου 120 χώρες, το λιμάνι της Σιγκαπούρης είναι ένα από τα πλέον πιο πολυσύχναστα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποκαλείται η “πύλη προς την Ασία”.

Τα νούμερα επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η Σιγκαπούρη παραμένει το πιο πολυσύχναστο λιμάνι, καθώς διακίνησε 599 εκατομμύρια τόνους φορτίου συνολικά κατά τη διάρκεια του 2021, με τις αφίξεις πλοίων να αγγίζουν σε χωρητικότητα τα 2,81 δισεκατομμύρια τόνους (GT).

Αποτελεί η κορυφαία δύναμη ανεφοδιασμού καυσίμων στον κόσμο με τις πωλήσεις καυσίμων να ξεπερνούν τους 50 εκατομμύρια τόνους μεταφόρτωσης στον κόσμο το 2021.

Με επιτυχία ξεκίνησε τις τακτικές εργασίες ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από πλοίο σε πλοίο από τον Μάρτιο του 2021.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν 49,99 εκατομμύρια τόνους σε πωλήσεις συμβατικών καυσίμων και 0,05 εκατομμύρια τόνους σε πωλήσεις καυσίμων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), σύμφωνα με τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA).