Η Αμερική επενδύει στη βελτίωση των λιμανιών της

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε να διαθέσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ για να επενδυθούν στη βελτίωση των λιμανιών και των πλωτών οδών.

Πρόκειται για έργα που αφορούν στην επέκταση της χωρητικότητας σε βασικά λιμάνια, για τη διέλευση μεγαλύτερων πλοίων και την περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας της χώρας να διακινεί αγαθά.

Αυτές οι παραθαλάσσιες επενδύσεις θα συμπληρώσουν τις ήδη ανακοινωθείσες επενδύσεις στην ξηρά σε λιμάνια και σε όλη την αλυσίδα διακίνησης εμπορευμάτων.

Να σημειωθεί ότι τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνουν 858 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της αντικατάστασης των locks (δεξαμενές ανύψωσης) που διατηρούν τη στάθμη του νερού αρκετά υψηλά ώστε μεγάλα φορτηγά πλοία να περνούν από τον άνω ποταμό Οχάιο (Ohio River), δυτικά του Πίτσμπουργκ (Pittsburgh), καθώς και περισσότερα από 470 εκατομμύρια δολάρια για την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός νέου lock κατά μήκος του St. Mary’s River στο Sault Saint Marie του Μίσιγκαν, που χρησιμεύει ως πέρασμα για σχεδόν όλο το εγχώριο iron ore (σιδηρομεταλλεύματα).

Επίσης, μια επένδυση 8 εκατομμυρίων δολαρίων θα βελτιώσει την εμπορική ναυσιπλοΐα και θα επιτρέψει σε μεγαλύτερα και περισσότερα πλοία να περνούν από το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς, Καλιφόρνια (Long Beach, California) – μέρος του μεγαλύτερου λιμενικού συγκροτήματος της χώρας.

Η επένδυση θα υποστηρίξει τις εργασίες σχεδιασμού για τη διεύρυνση του κύριου καναλιού του λιμανιού, την εμβάθυνση του καναλιού εισόδου και την κατασκευή καναλιού προσέγγισης και της λιμενολεκάνης (turning basin).

Τέλος, στο Νόρφολκ Χάρμπορ της Βιρτζίνια (Norfolk Harbor, Virginia), το οποίο διακινούσε κατά 67% περισσότερα εμπορευματοκιβώτια το 2021 από ότι πριν από 10 χρόνια, μια επένδυση 69 εκατομμυρίων δολαρίων θα εμβαθύνει και θα διευρύνει τα ναυτιλιακά κανάλια του λιμανιού για τη βελτίωση της πλοήγησης και την ασφαλέστερη πρόσβαση για μεγαλύτερα εμπορικά και ναυτικά πλοία.