Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο από τη Metα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Metα, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα υπερυπολογιστή ο οποίος θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Ο υπερυπολογιστής που ονομάζεται Research SuperCluster (RSC) προορίζεται σε πρώτη τουλάχιστον φάση για την ανάπτυξη τεχνολογιών για τον εικονικό κόσμο του metaverse στον οποίο η Metα θέλει να αποκτήσει κυριαρχικό ρόλο όπως έχει και στα social media και για αυτό τον λόγο έχει στρέψει τη στρατηγική και τη δράση της σε αυτή τη κατεύθυνση.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει άμεσα δέκα χιλιάδες άτομα υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρώπη που θα ασχολούνται αποκλειστικά με το metaverse.

«Ευελπιστούμε ότι ο RSC θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε εξ αρχής νέα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως για παράδειγμα, την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και συζητούν ή να παίζουν βιντεοπαιχνίδια σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας μεγάλες ομάδες ατόμων που μιλούν διαφορετική γλώσσα» αναφέρουν σε ανάρτηση τους οι επικεφαλής δημιουργίας του νέου υπερυπολογιστή.