Για άλλα 15 χρόνια η COSCO στο λιμάνι Zeebrugge του Βελγίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε συμφωνία επέκτασης της παραχώρησης του λιμένα του Zeebrugge για άλλα 15 χρόνια, μέχρι το 2025, κατέληξαν η Cosco Shipping Ports (CSP) και η διοίκηση του λιμένα.

Αναφερόμενος στη νέα αυτή συμφωνία ο Διευθύνων Σύμβουλος της CSP, Zhang Dayu, υπογράμμισε ότι το CSP Zeebrugge Terminal έχει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.

Το περασμένο έτος 2021, το CSP Zeebrugge Terminal, σημείωσε αύξηση κατά 53% στον όγκο των διακινούμενων φορτίων φτάνοντας στα 930.000 teu.

Ανυπομονούμε, είπε ο Zhang Dayu, να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με το λιμάνι του Zeebrugge, να αναπτύξουμε περαιτέρω τον τερματικό σταθμό και να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή μας ικανότητα να παρέχουμε ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες».

Ο Tom Hautekiet, Διευθύνων Σύμβουλος του Port of Zeebrugge, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «η παράταση της διάρκειας παραχώρησης προσφέρει νέες ευκαιρίες για το λιμάνι του Zeebrugge στο κοντινό και μακρινό μέλλον.

Η ισχυρή αύξηση του μεριδίου της κίνησης εμπορευματοκιβωτίων είχε ως αποτέλεσμα το αυξανόμενο ενδιαφέρον αρκετών ναυτιλιακών εταιρειών και υπηρεσιών για το λιμενικό σύστημα Zeebrugge.

Μαζί με την CSP θέλουμε να αναδείξουμε τον πρωτοποριακό ρόλο του λιμανιού Zeebrugge για διεθνή logistics και να βελτιστοποιήσουμε τη λιμενική υποδομή στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης στρατηγικής για ένα καθαρό και πράσινο λιμάνι.

Η CSP Zeebrugge Terminal είναι η πρώτη θυγατρική της CSP στη Βορειοδυτική Ευρώπη που κατέχει το 85,45% του τερματικού σταθμού, ο οποίος έχει τρεις θέσεις ελλιμενισμού και είναι σε θέση να εξυπηρετεί μεγάλα πλοία.