Στο ναδίρ δεκαετίας ο δείκτης έγκαιρης παράδοσης εμπορευματοκιβωτίων το 2021

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία του από το 2011 που τέθηκε και πρώτη φορά σε εφαρμογή έφτασε τον Δεκέμβριο του 2021 ο δείκτης αξιοπιστίας τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης έμφορτων εμπορευματοκιβιωτίων της Sea-Intelligence.

Ο δείκτης αξιοπιστίας παράδοσης τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν στο 32%, μειωμένος κατά 1,2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021, κατά 12,5% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020 και στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ποτέ από το 2011 όταν ξεκίνησε.

Οι επιδόσεις μεταξύ των μεταφορέων διέφεραν δραματικά. Η αξιοπιστία του προγράμματος Maersk ήταν στο 46,2% και ήταν η υψηλότερη στις 14 κορυφαίες εταιρείες, ακολουθούμενη από το Hamburg Süd με 41,4%. Η Evergreen βρέθηκε στην τελευταία θέση με 14,3%.

Τα στοιχεία προέρχονται από την πιο πρόσφατη έκθεση Global Liner Performance (GLP), η οποία καλύπτει την αξιοπιστία του σκάφους σε 34 εμπορικές λωρίδες και σε περισσότερες από 60 εταιρείες.

Παρά τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας, οι γραμμές εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψαν κέρδη ρεκόρ τα τελευταία τρίμηνα, καθώς η συμφόρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι καθυστερήσεις περιορίζουν τη διαθεσιμότητα εμπορευματοκιβωτίων και η χωρητικότητα της αγοράς αγωνίζεται να καλύψει τη ζήτηση.