Νέα συνεργασία στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η ecovium, πάροχος λύσεων λογισµικού στο χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, και η Mantis, διεθνής προµηθευτής συστηµάτων ∆ιαχείρισης Αποθηκών (WMS) µε έδρα την Αθήνα, ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους υπό την οµπρέλα του οµίλου ecovium.

Η συγχώνευση τίθεται σε άµεση ισχύ και υποστηρίζει τον στόχο της ecovium να ιδρύσει µια νέα εταιρεία µε έδρα τη Γερµανία ως ένα διεθνή πάροχο βιώσιµων λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Ecovium και η Mantis ενώνουν τις δυνάµεις τους για να προσφέρουν ολοκληρωµένες λύσεις Supply Chain Execution, ειδικά σε εταιρείες που αναζητούν παγκόσµια κάλυψη και υποστήριξη.

Η συναλλαγή υποστηρίχθηκε από την FSN Capital Partners, µια κορυφαία εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων στη Βόρεια Ευρώπη και σύµβουλο της FSN Capital Funds. Η FSN Capital, µε διαχείριση κεφαλαίων 4 δισ. ευρώ και γραφεία στο Όσλο, τη Στοκχόλµη, την Κοπεγχάγη και το Μόναχο, είναι ο κύριος επενδυτής της ecovium.

Ο Jasmino Burkic, ∆ιευθύνων Σύµβουλος του Οµίλου ecovium δήλωσε: “Τα Logistics αναπτύσσονται διαρκώς σε παγκόσµιο επίπεδο, συνδέοντας ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Οι πελάτες µας πρέπει να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές απαιτήσεις όλο και πιο γρήγορα, ακριβώς επειδή οι διαδικασίες logistics δεν γνωρίζουν σύνορα. Ένας µόνο πάροχος πληροφορικής δεν είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει όλες τις διαδικασίες. Αυτός είναι και ο λόγος που ως όµιλος τοποθετούµαστε µε αλληλένδετες λύσεις και υποσυστήµατα Logistics. Μέσω του συµπληρωµατικού µας χαρτοφυλακίου και της τεχνογνωσίας της Mantis, µπορούµε πλέον να προσφέρουµε στους πελάτες µας διεθνείς λύσεις διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας.”

Η ecovium δηµιουργήθηκε το 2021 από τις 12 εταιρείες του Οµίλου MHP. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 στο Neustadt am Rübenberge της Γερµανίας και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο λύσεων logistics στη Γερµανία και τις γερµανόφωνες περιοχές, µε 300 εργαζόµενους σε 12 τοποθεσίες που εξυπηρετούν περισσότερους από 3.000 πελάτες.

Με 120 εργαζόµενους και γραφεία σε 9 χώρες καθώς και πολλούς εξειδικευµένους συνεργάτες, η Mantis έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες στην Κεντρική – Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ / Καναδά + Λατινική Αµερική, Μέση Ανατολή + Βόρεια Αφρική και Ασία – Ειρηνικό. Το Logistics Vision Suite (LVS) της Mantis, που αποτελεί τη ναυαρχίδα των συστηµάτων της είναι µια καινοτόµος σουίτα λογισµικού WMS / logistics που µπορεί εύκολα να προσαρµοστεί για επιχειρήσεις µε εξελιγµένες λειτουργίες αποθήκευσης και διανοµής και αυτοµατισµούς.

Περισσότερες από 600 επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες κορυφαίες πολυεθνικές, που αντιπροσωπεύουν όλες τις µεγάλες βιοµηχανίες (3PL, Retail, Wholesale / Distribution + Manufacturing) και κανάλια πωλήσεων (παραδοσιακό και πολυκαναλικό ηλεκτρονικό εµπόριο) βασίζονται στο LVS της Mantis για τη διαχείριση, βελτιστοποίηση και αυτοµατοποίηση των παραδοσιακών κέντρων διανοµής και των κέντρων διανοµής ηλεκτρονικού εµπορίου.

Με τη στρατηγική κίνηση της Mantis να ενταχθεί στον όµιλο ecovium, και οι δύο εταιρείες κάνουν ένα σηµαντικό βήµα στις αντίστοιχες αναπτυξιακές τους στρατηγικές.