Αξιοποιείται η μαρίνα Καλαμαριάς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της μαρίνας Καλαμαριάς, στη θέση Αρετσού, καθώς οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα υποβάλουν τις προσφορές τους στα τέλη Απριλίου.

Το ΤΑΙΠΕΔ σχεδιάζει να αναπτυχθεί μια νέα σύγχρονη μαρίνα, που θα επιφέρει ουσιαστική τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και του γιότινγκ στην Β. Ελλάδα.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής (με αλφαβητική σειρά):

EMMA ALPHA HOLDING LTD
ΑΒΑΞ Α.Ε.
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.
ΤΕΚΑΛ Α.Ε.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ αφορά στην παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένων (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και/ή της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Καλαμαριάς, για περίοδο κατ’ ελάχιστο 35 ετών.

Η μαρίνα Καλαμαριάς έχει δυνατότητες ελλιμενισμού άνω των 380 σκαφών, μήκους έως 50μ. Η χερσαία επιφάνειά της καλύπτει έκταση της τάξεως των 78.000 τ.μ.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, το σχέδιο ανάπλασης και ουσιαστικής αναβάθμισης της μαρίνας διασφαλίζει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση, τους περιπάτους και άλλες δραστηριότητες για τους επισκέπτες, και μάλιστα με ασφάλεια, καθώς δεν θα επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων.

Επιπλέον, η παραχώρηση, εκτός από τα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, θα έχει αντισταθμιστικά οφέλη και για τον δήμο Καλαμαριάς που μπορούν να φτάσουν στο 1% επί των συνολικών ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.