Ποιοι αγοράζουν ακίνητα στη mega επένδυση στο Ελληνικό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Έλληνες του εξωτερικού είναι οι περισσότεροι αγοραστές του Marina Tower, του υψηλότερου πράσινου ουρανοξύστη της χώρας που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό.

Η συνολική τους αξία ανέρχεται στα 950 εκατ. ευρώ με τις περισσότερες να έχουν ήδη πωληθεί. Στα 250 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν μέχρι το τέλος της χρονιάς οι προκαταβολές για την αγορά των πρώτων 327 κατοικιών που θα αναπτυχθούν στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση Τύπου που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Οδυσσέας Αθανασίου, το πρώτο «πακέτο» των οικιστικών αναπτύξεων αφορούν:

· Στα 200 διαμερίσματα του «πράσινου πύργου – Marina Tower» που θα κατασκευαστεί στη Μαρίνα του Αγ. Κοσμά. Η πλειονότητα τους έχει πωληθεί, πλην των τελευταίων τριών ορόφων. Τα προσδοκώμενα έσοδα είναι 500 εκατ. ευρώ και έως το τέλος του χρόνου θα έχουν εισπραχθεί περίπου 250 εκατ. ευρώ από προκαταβολές.

· Στις 27 πολυτελείς βίλες και τα 100 διαμερίσματα σε διώροφες και τριώροφες πολυτελείς κατοικίες που θα ανεγερθούν στο παραλιακό μέρος του ακινήτου που εκτείνεται μπροστά από τα γήπεδα μπάσκετ και ξιφασκίας. Τα προσδοκώμενα έσοδα από τις 27 βίλες που θα βρίσκονται μπροστά στο κύμα ανέρχονται σε 200 εκ ευρώ, ενώ έχουν συναφθεί προσύμφωνα αξίας 100 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εισπραχθούν στο τέλος της χρονιάς. Στα 100 διαμερίσματα τα έσοδα υπολογίζονται σε 250 εκατ. ευρώ και θα εισπραχθούν περί τα 50 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Σε σχέση με τα επόμενα μεγάλα έργα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development έκανε γνωστό πως στις 15 με 20 Μαρτίου θα αναδειχθεί ο ανάδοχος των διαγωνισμού για την ανάπτυξη των υποδομών ύψους 250 με 300 εκατ. ευρώ, ώστε τον Απρίλιο να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Επίσης έως το τέλος του μήνα ή αρχές Απριλίου θα αναδειχθεί και ο ανάδοχος εργολάβος για τον Marina Tower.