Εξαγορά εταιρείας κυβερνοασφάλειας από την Google

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Google ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας εξαγοράς της Mandiant, εταιρείας κυβερνοασφάλειας, έναντι του ποσού των 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία θα ενταχθεί στον τομέα Cloud Computing της Google ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο τομέας θα προσφέρει «λειτουργία ασφαλείας end-to-end» σε όλους τους επιχειρηματικούς πελάτες.

Ο CEO της Mandiant, Κέβιν Μάντια, δήλωσε από την πλευρά του ότι η συμφωνία θα επιτρέψει σε «οργανισμούς να διαμορφώνουν το μίγμα προϊόντων ασφαλείας με αποτελεσματικό τρόπο, οικονομικά και με συνέχεια».

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα Cloud Computing της Google χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς και μια διακοπή λειτουργίας τον περασμένο Νοέμβριο ήταν αρκετή για να τεθούν εκτός λειτουργίας και μια σειρά από δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως τα Spotify, Snapchat, Etsy και Discord.

Η Mandiant αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό είναι από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν πραγματικά δύσκολες αποστολές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ήταν αυτή που αποκάλυψε το χακάρισμα στην SolarWinds, είχε αναλάβει για λογαριασμό της Equifax τον έλεγχο μετά τη μεγάλη διαρροή ασφαλείας που είχε ανακαλυφθεί το 2017 ενώ και η T-Mobile έγινε πελάτης της όταν αντιμετώπισε ανάλογα θέματα ασφαλείας το 2021. Γενικά, είναι μια εταιρεία που συνεργάζεται με μεγάλες τράπεζες και κυβερνήσεις.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Google μετά από εκείνη της Motorola, που κόστισε 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το μακρινό 2011. Για την ιστορία, εκείνη η εξαγορά ολοκληρώθηκε το 2012, αλλά είχε άδοξο «τέλος» καθώς δύο χρόνια αργότερα η Motorola Mobility πουλήθηκε στην κινεζική Lenovo για κάτι λιγότερο από 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην Google παρέμεινε μόνο ο κύριος όγκος των αδειών ευρεσιτεχνίας, που αξίζει πολύ περισσότερα.