Μειώθηκε ο αριθμός των πλοίων που φτάνουν σε ρωσικά λιμάνια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έρευνα από το Lloyd’s List Intelligence δείχνει ότι ο αριθμός των πλοίων που αναχωρούν από τα ρωσικά λιμάνια έχει μειωθεί κατά 35% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως διευκρινίζει το Lloyd’s List Intelligence, η έρευνα αφορά πλοία άνω των 10.000 dwt. Την μεγαλύτερη επίδραση από τις συνέπειες του πολέμου δέχτηκαν οι εξαγωγές σιτηρών και άνθρακα, καθώς σε μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 21 αναχωρήσεις πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου από ρωσικά λιμάνια, αριθμός μειωμένος κατά 72% σε σύγκριση με το διάστημα πριν την ένταση.

Η Νότια Κορέα είναι ο κορυφαίος προορισμός για τα εξερχόμενα πλοία που πλέουν από τη Ρωσία, μετά τον πόλεμο. Ακολουθούν η Ολλανδία, η Τουρκία και η Φινλανδία. Η Ολλανδία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τις ρωσικές εξαγωγές αργού και πετρελαϊκών προϊόντων.

Από τα 579 πλοία που αναχώρησαν από τα ρωσικά λιμάνια, τα 77 κατέπλευσαν στη Νότια Κορέα. Επίσης συνολικά, οι αναχωρήσεις από ρωσικά λιμάνια δεξαμενόπλοιων αργού και προϊόντων είναι 56% χαμηλότερες σε σύγκριση με την περίοδο πριν τον πόλεμο.