Αντώνης Μανιαδάκης : Το τέλος μιας εποχής για τις Μινωικές Γραμμές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Την απόφαση του καπετάν Αντώνη Μανιαδάκη, να τερματίσει τη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος των Μινωϊκές Γραμμές, ανακοίνωσε η εταιρία.

Ο τελευταίος των “μεγάλων” της Ελληνικής ναυτιλίας αποχωρεί παραδίδοντας τα σκήπτρα στον Λουκά Σιγάλα Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο ως τώρα των Μινωϊκών Γραμμών, γιό ενός ακόμη θρύλου της Ελληνικής ακτοπλοίας, του Μηνά Σιγάλα.

Ο κ. Μανιαδάκης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την Ετήσια Τακτική Συνέλευση των Μετόχων των Μινωικών Γραμμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Μινωικών Γραμμών, Emanuele Grimaldi, και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον κ. Μανιαδάκη για τη δέσμευση και την αφοσίωσή του όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας.

Σε πνεύμα συνέχισης του έργου, ο κ. Μανιαδάκης θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Λουκά Σιγάλα, στον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Σιγάλας θα αναλάβει υπηρεσία με την ολοκλήρωση της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης των Μετόχων των Μινωικών Γραμμών, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2022 στο Ηράκλειο.

Ποιος είναι ο καπετάν Αντώνης

Ο διεθνώς πλέον γνωστός στον χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ως καπετάν Αντώνης, είναι γέννημα θρέμμα των ιστορικών Μινωικών Γραμμών και του Ηρακλείου της Κρήτης, το οποίο δεν εγκατέλειψε σχεδόν ποτέ απορρίπτοντας όχι μια αλλά πολλές φορές τις σειρήνες της Αθήνας αρχικά και κάποιων ξένων κρατών στην συνέχεια.

Ο Αντώνης Μανιαδάκης αναμφισβήτητα φέρει πλέον τον τίτλο του Νέστορα της Ελληνικής ακτοπλοίας. Ένας τίτλος όμως ο οποίος κατά καιρούς του επιφύλαξε και την ίδια μοίρα με τον Ομηρικό ήρωα, καθώς μίλαγε πάντα σοφά, με μέτρο, ρεαλισμό και μετριοπάθεια αλλά σπάνια υπήρξαν αυτιά να ακούσουν αυτά που έλεγε.

Τον Νοέμβριο του 2008 το “Βήμα της Κυριακής” είχε προσπαθήσει να καταγράψει τα βήματα του καπετάν Αντώνη στην Ελληνική ακτοπλοία, καθώς και την ιστορία που τον συνέδεε τόσο βαθιά και δυνατά με τις “Μινωϊκές Γραμμές” με τον τίτλο : “Ο άνθρωπος που έβλεπε τους μετόχους να περνούν”.

Οι “Μινωικές Γραμμές” υπήρξαν το δεύτερο και κατά τις κρίσιμες περιόδους τους ακόμη και το πρώτο του σπίτι χαρίζοντας του τα πάντα.

Όμορφες και δημιουργικές στιγμές, αλλά και μεγάλες πίκρες που στο μέτρο της προσφοράς του τον αδικούσαν κατάφωρα.

Όλα αυτά όμως πέρασαν και όταν πια οι Μινωϊκές Γραμμές βρήκαν την θέση τους στο νέο ακτοπλοϊκό περιβάλλον που δημιουργήθηκε μετά την πρώτη δεκαετία του 2000 ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή για να δώσει και πάλι ότι καλύτερο διέθετε για την ανάπτυξη της εταιρίας ισορροπώντας με μαεστρία μεταξύ της ανάγκης να είναι ικανοποιημένοι οι νέοι μέτοχοι της εταιρίας, αλλά και της διατήρησης του χαρακτήρα της ως μια κρητικής εταιρίας πιστής στην Μεγαλόνησο και ιδιαίτερα στη γενέθλια γη, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα του “Βήματος της Κυριακής” στον καπετάν Αντώνη Μανιαδάκη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ