Αναθεώρηση προς τα πάνω για πληθωρισμό από τα υψηλά ναύλα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η ενεργειακή κρίση προκάλεσε αυξήσεις στο κόστος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω των θαλάσσιων εμπορικών διαδρομών, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στον πληθωρισμό.

Έρευνα οικονομολόγων του ΔΝΤ επισημαίνει ότι το κόστος μεταφοράς κοντέινερς επταπλασιάστηκε τους 18 μήνες μετά τον Μάρτιο του 2020, ενώ το κόστος αποστολής χύδην εμπορευμάτων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο.Αυτές οι πιέσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2022, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία πιθανότατα θα επιδεινώσει τον παγκόσμιο πληθωρισμό.

Οικονομολόγοι του ΔΝΤ, μελέτησαν δεδομένα από 143 χώρες τα τελευταία 30 χρόνια και διαπιστώνουν ότι το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω θαλάσσης είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη του πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο: όταν οι ναύλοι διπλασιάζονται, ο πληθωρισμός αυξάνεται κατά περίπου 0,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα είναι αρκετά επίμονα, κορυφώνονται μετά από ένα χρόνο και διαρκούν έως και 18 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των ναύλων που παρατηρήθηκε το 2021 θα μπορούσε να αυξήσει τον πληθωρισμό κατά περίπου 1,5 ποσοστιαίες μονάδες το 2022.

Οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ υπολογίζουν ότι η αύξηση των ναύλων έχει αντίκτυπο στις τιμές των εισαγόμενων αγαθών εντός δύο μηνών και περνά γρήγορα στις τιμές παραγωγού, πολλοί από τους οποίους βασίζονται σε εισαγόμενες εισροές για την παραγωγή των αγαθών τους.

Αλλά ο αντίκτυπος στις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές στο ταμείο αυξάνεται πιο σταδιακά, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο μετά από 12 μήνες.