Η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών φορτηγών από τη Maersk για τη Β. Αμερική

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε παραγγελία 300 ηλεκτρικών φορτηγών προχωρά η Maersk, η οποία ενισχύει το δίκτυό της στη Βόρεια Αμερική και καταγράφει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου μέχρι σήμερα.

Αυτή η παραγγελία σηματοδοτεί την επέκταση των φιλοδοξιών της εταιρείας προκειμένου να καλυφτούν οι υπηρεσίες σε όλους τους τρόπους μεταφοράς.

Στόχος της Maersk στη Βόρεια Αμερική είναι να κινείται με έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο φορτηγών για να προσφέρει στους πελάτες μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για τις μεταφορές μικρών αποστάσεων.

Τα φορτηγά θα παραδοθούν στην Performance Team – A Maersk Company, επιχείρηση αποθήκευσης, διανομής και μεταφορών ιδιοκτησίας Maersk, κατά τα έτη 2023 – 2025, ενώ θα χρησιμοποιούν το ψηφιακό λειτουργικό σύστημα οδικών εμπορευματικών μεταφορών και λύσεων φόρτισης της σουηδικής Einride.

Σύμφωνα με τον Vincent Clerc, διευθύνοντα σύμβουλο της Ocean & Logistics, A.P. Moller – Maersk, «Οι πελάτες μας αναζητούν απτές ενέργειες για βιώσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες – όχι μόνο εννοιολογικές. Η σημερινή παραγγελία είναι ένα σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση της βάσης μας για την απεξάρτηση από τον άνθρακα από άκρο σε άκρο.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Einride σχεδιάζονται έτσι ώστε να πληρούν όλες τις προδιαγραφές της αμερικανικής αγοράς, ενώ η συνεργασία αυτή γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή, η οποία θα σηματοδοτήσει την πρώτη μεγάλης κλίμακας χρήση του ψηφιακού λειτουργικού συστήματος οδικών εμπορευματικών μεταφορών της Einride.