Το lockdown στη Σαγκάη “ανεβάζει” τα κόστη μεταφοράς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η Κίνα με την επιβολή του lockdown στη Σαγκάη, θα προκαλέσουν ντόμινο αυξήσεων στα παγκόσμια κόστη μεταφοράς.

Σύμφωνα με την Maersk, τον μεγαλύτερο μεταφορέα εμπορευμάτων δια θαλάσσης στον κόσμο, οι περιορισμοί στην περιοχή που τέθηκαν για να αναχαιτίσει η Κίνα, την εξάπλωση του covid, θα επηρεάσουν τη μεταφορά και διακομιδή των προϊόντων στη Σαγκάη, που είναι ένα από τους μεγαλύτερους λιμένες παγκοσμίως.

«Οι οδικές μεταφορές από και προς τη Σαγκάη θα επηρεαστούν αρνητικά κατά 30% από το lockdown που έχουν ανακοινώσει οι κινεζικές αρχές έως τις 5 Απριλίου» σημειώνει η εταιρεία σε memo προς τους πελάτες της.

Παράλληλα, οι αποθήκες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Παρασκευή λόγω του lockdown και αυτό θα «οδηγήσει σε καθυστερήσεις τις παραδόσεις προϊόντων και σε ενδεχόμενη αύξηση του κόστους μεταφοράς».

Σημειώνεται ότι η Σαγκάη μπήκε σε lockdown από τη Δευτέρα το οποίο θα συνεχιστεί σε δύο φάσεις και θα είναι το πιο εκτεταμένο που έχει επιβάλει η Κίνα από τότε που τέθηκε σε καραντίνα η πόλη Γουχάν, όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του 2019.