Το πράσινο λιμάνι της Κυλλήνης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “e-SHyIPS”, (Η2020), στο Μιλάνο της Ιταλίας, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας. Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο μελετά την εισαγωγή του Υδρογόνου ως μελλοντικό καύσιμο κίνησης, σύμφωνα με την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχει το Λιμάνι της Κυλλήνης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 48 μηνών και συμμετέχουν συνολικά 14 εταίροι από Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Φιλανδία, Ολλανδία, Κύπρο και Ελλάδα, με επικεφαλής εταίρο το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Ο προϋπολογισμός του έργου για το λιμάνι της Κυλλήνης είναι 103.750 € και με το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει στο Λιμάνι της Κυλλήνης η τροφοδοσία με υδρογόνο των σκαφών, που ελλιμενίζονται στον Λιμένα της.

Οι υποχρεώσεις που απορρέουν για λογαριασμό του Έργου είναι:

•Ορισμός απαιτήσεων συστημάτων καυσίμων πλοίων, και λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως διαδικασίες καυσίμων, συνθήκες καυσίμου υδρογόνου.

•Λύσεις που αφορούν την τροφοδοσία και την παράδοση καυσίμων για πλοία.

•Μοντέλα και προσομοίωση συστημάτων καυσίμων πλοίων: Ανάπτυξη μοντέλου διεργασίας στο DNV GL COSSMOS για το ολοκληρωμένο σύστημα ανεφοδιασμού και ανεφοδιασμού καυσίμων. Το μοντέλο θα ποσοτικοποιήσει επιλεγμένες μετρήσεις ενεργειακής απόδοσης, περιβάλλοντος και ασφάλειας.

Το λιμάνι της Κυλλήνης συνεχίζει τη πλήρη μετατροπή του σε ένα «πράσινο» λιμάνι αφού μετά από την εισαγωγή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα πλοία σύντομα θα λάβει με τις κατάλληλες ενέργειες το αντίστοιχο ISO και για την υδρογόνοκίνηση.

Πληροφορίες:Protinews.gr