Συμφόρηση πλοίων στη Σαγκάη λόγω lockdown

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Νέα προβλήματα έρχονται να προστεθούν στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα μετά την απόφαση της Κίνας να θέσει σε νέο αυστηρό lockdown τη Σαγκάη όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον ενεργά λιμάνια παγκοσμίως με συνέπεια να έχει ήδη δημιουργηθεί συμφόρηση στο αγκυροβόλιο της.

Όπως αναφέρει η VesselsValue σε έκθεση της, κάθε μέρα από τις αρχές Μαρτίου οι χρόνοι αναμονής των πλοίων στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Σαγκάης αυξάνουν, ενώ μετά την επιβολή του νέου lockdown έχει αρχίσει και δυσκολεύει σημαντικά η διεκπεραίωση των εμποορευματοκιβωτίων.

Η Shanghai International Port Group που διαχειρίζεται τα λιμάνια της πόλης ανακοίνωσε ότι τα τέρμιναλ θα λειτουργούν πλέον σε 24ώρη βάση.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες έχει καταγραφεί πενταπλάσια αύξηση στον αριθμό των πλοίων που περιμένουν να φορτώσουν και να εκφορτώσουν στη Σαγκάη.

Τα περισσότερα πλοία που αναμένουν εκτός της Σαγκάης είναι φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια. Την ίδια ώρα ο αριθμός των εν αναμονή containerships μειώθηκε κατά έξι από τις 9 Μαρτίου.