Απογειώνονται οι κρατήσεις με Airbnb για το καλοκαίρι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 1 λεπτό

Μεγάλη αυξητική τάση παρυσιάζουν οι κρατήσεις καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα για την περίοδο του καλοκαιριού, φέρνοντας τη χώρα μας στην κορυφή μεταξύ 20 ευρωπαϊκών χωρών.

Όπως όλα δείχνουν, ο πόλεμος στην Ουκρανία, φαίνεται να μην έχει επηρεάσει τις κρατήσεις, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι ο αντίκτυπος του πολέμου θα εμφανιστεί αργότερα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της AirDNA, οι κρατήσεις για Airbnb στην Ελλάδα από τις αρχές Ιουνίου έως και το τέλος Σεπτεμβρίου σημειώνουν αύξηση κατά 232% σε σχέση με τις αντίστοιχες κρατήσεις που είχαν γίνει πέρυσι την ίδια περίοδο. Ακολουθούν η Πορτογαλία με αύξηση κατά 196% και η Κροατία με αύξηση 151%.

Η Σαντορίνη (αύξηση 552%), η Αθήνα (+429%) και η Κέρκυρα (+317%) είναι οι κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί.

Ο αριθμός των κρατήσεων που έχουν γίνει φέτος είναι και κατά 7% υψηλότερος έναντι του αντίστοιχου μεγέθους του 2019, δηλαδή της τελευταίας χρονιάς πριν από την πανδημία.

Με βάση τα στοιχεία της AirDNA και αφορούν ενεργές αγγελίες ακινήτων (με τουλάχιστον μία μίσθωση τις τελευταίες 30 ημέρες από την εκάστοτε περίοδο αναφοράς) και προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων από τις πλατφόρμες Airbnb και VRBO, αυτή τη στιγμή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Μύκονο, Κέρκυρα, Ρόδο, Σαντορίνη, Πάρο, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κασσάνδρα, Σιθωνία, Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, Λευκάδα, Κεφαλονιά και Καλαμάτα είναι ενεργά περισσότερα από 38.000 καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ συνολικά στην Ελλάδα λειτουργούν άνω των 74.000.