Αύξηση των εξαγωγών στην Γερμανία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο μετά από την πτώση του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία destatis.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 6,4% σε μηνιαία βάση σε προσαρμοσμένους όρους, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 4,5% σε μηνιαία βάση.

Οι μηνιαίες εξαγωγές αυξήθηκαν 14,3% σε σχέση με το επίπεδο στο οποίο διαμορφωνόταν τον Φεβρουάριο του 2021, ενώ οι εισαγωγές ήταν υψηλότερες κατά 24,6%. Στο εμπόριο με τη Ρωσία, οι εξαγωγές μειώθηκαν 6,3% και οι εισαγωγές κατά 7,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Το εμπόριο με τη Ρωσία δεν ήταν περιορισμένο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ως αποτέλεσμα της επίθεσης της χώρας στην Ουκρανία και των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν.

“Αναμένεται ότι, από τον Μάρτιο, τα στοιχεία για το διεθνές εμπόριο θα δείξουν λεπτομερώς πόσο θα επηρεάσουν οι κυρώσεις, τα περαιτέρω μέτρα περιορισμού των εξαγωγών και η συμπεριφορά όσων δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, το γερμανικό εμπόριο με τη ρωσική ομοσπονδία”, ανέφερε η destatis.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διαμορφώθηκε στα 11,5 δισ. Ευρώ τον Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων για 10,5 δισ. ευρώ.Τον Φεβρουάριο το πλεόνασμα είχε διαμορφωθεί στα 18,2 δισ. Ευρώ,