Μικρές οι συνέπειες του πολέμου στις μεταφορές της Κύπρου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

O Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης, εκτιμά ότι δεν θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό η εφοδιαστική αλυσίδα της Κύπρου λόγω του πολέμου και ότι προς το παρόν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που υπήρχαν από τον καιρό της πανδημίας, αθροιστικά εξαιτίας του πολέμου, έχουν επιδεινωθεί, έχουν ανέβει οι τιμές λόγω της αύξησης των ναύλων των δεξαμενόπλοιων, “άρα μοιραία θα μετακυλιστούν κάποιες τιμές και κάποια κόστη στους καταναλωτές”.

Όπως είπε, καταγράφεται μια μεγάλη αύξηση στα ναύλα των δεξαμενόπλοιων, οπότε η μεταφορά των προϊόντων στην Κύπρο, εξαρτάται αμιγώς από τις θαλάσσιες μεταφορές.

Επεσήμανε επίσης πως είναι φυσικό να μετακυλιστεί αυτό το κόστος στο τελικό προϊόν αλλά είπε ότι οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση σε καθημερινή βάση.

Είπε ακόμη πως οι κυρώσεις προς το παρόν όσον αφορά τις θαλάσσιες μεταφορές είναι διαχειρίσιμες, τονίζοντας πως η Ναυτιλία μας δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό. Πρόσθεσε ότι έχουμε διαμορφώσει μια στρατηγική με σκοπό η Ναυτιλία μας να είναι ανθεκτική στις κρίσεις, αναφέροντας πως για αυτό στρέφονται και σε άλλες αγορές για να προσελκύσουν εταιρείες και πλοία στην Κύπρο.