Δεν έχει τέλος η συμφόρηση στο λιμάνι της Σαγκάης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η συμφόρηση επιδεινώνεται σε πολλά μεγάλα κινεζικά λιμάνια που είναι σταθμοί φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό.

Η «ουρά» των πλοίων έχει αυξηθεί στη Σαγκάη, η οποία βρίσκεται σήμερα υπό αυστηρό καθεστώς περιορισμών, μετά από απόφαση της Κίνας.
Η Σαγκάη βρίσκεται στο επίκεντρο του χειρότερου ξεσπάσματος Covid-19 στην Κίνα εδώ και δύο χρόνια, καθώς στην πόλη καταγράφηκαν πάνω από 13.000 νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.

Αν και οι αρχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας είχαν υιοθετήσει πιο ήπια μέτρα προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα, την προηγούμενη εβδομάδα επέβαλαν lockdown καθώς δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Πλέον πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, καθώς τα περιοριστικά μέτρα στις δυτικές συνοικίες της Σανγκάης παρατάθηκαν, την ώρα που αυτό το νέο ξέσπασμα της πανδημίας θέτει σε δοκιμασία την πολιτική «μηδενικής ανοχής» που ακολουθούν οι κινεζικές αρχές στην αντιμετώπιση της covid-19.

«Αυτή τη στιγμή η διαδικασία πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στη Σανγκάη βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιό της», δήλωσε η Γου Τσιανγού, υπεύθυνη δημόσιας υγείας των τοπικών αρχών. «Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην πολιτική της δυναμικής αντιμετώπισης χωρίς δισταγμό, χωρίς να υποχωρούμε», υπογράμμισε.

Χιλιάδες κάτοικοι της Σανγκάης έχουν σταλεί σε εγκαταστάσεις «κεντρικής καραντίνας» αφού βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε όχι.