Οι Νέες Πραγματικότητες στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου πραγματοποιείται το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης να είναι οι «Νέες Πραγματικότητες».

Μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς του κόσμου, που εκπροσωπούν ιδρύματα, πανεπιστήμια, κυβερνήσεις και δεξαμενές σκέψης βρίσκονται στη λίστα των πάνω από 300 ομιλητών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα επιδιώξει να διερευνήσει απαντήσεις στα πιο απαιτητικά ερωτήματα της εποχής μας:

Πώς να οικοδομήσουμε καλύτερες και πιο ανθεκτικές κοινωνίες μετά την κρίση της πανδημίας;
Πώς θα αποφύγουμε τις παγίδες του διχασμού και της δυσαρέσκειας;
Πώς θα αναθεωρήσουμε τις βαθιά εδραιωμένες πεποιθήσεις στην εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη και θα προετοιμαστούμε καλύτερα για έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο και γρήγορο κόσμο;
Πόσο προετοιμασμένοι είναι οι ηγέτες και οι επιχειρήσεις στο να προσαρμοστούν σε αυτές τις νέες πραγματικότητες;
Πώς μπορούν οι κοινωνίες ανά τον κόσμο να συνεργαστούν ώστε να μετατραπεί η σημερινή αστάθεια σε ελπίδα;

Η ατζέντα του Φόρουμ διαμορφώνεται σε συνεργασία με δεξαμενές σκέψης και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η World Bank, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Chatham House, το Atlantic Council, το Wilfried Martens Center, το Ινστιτούτο Bruegel, το London School of Economics και πολλά άλλα.

Ειδικότερα, οι θεματικοί πυλώνες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι:

Παγκόσμια ασφάλεια – Μια ρευστή κατάσταση
Παγκόσμια Οικονομία – Ο δρόμος προς τα εμπρός
Ανάγκη δράσης για την κλιματική αλλαγή
ΕΕ: Το μέλλον της Ένωσης
Τεχνολογικές Αλλαγές και Οικονομικός Μετασχηματισμός
Η Ελλάδα αναδύεται: Η πορεία προς μια ισχυρή και σταθερή ανάκαμψη
Πολίτες και Κοινωνία

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 2.000 σύνεδροι και η προσπάθεια που καταβλήθηκε είναι ο αριθμός τους να μην ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο.

Επίσης φαίνεται ότι για πρώτη φορά θα λειτουργήσει δεύτερη «τεχνητή» αίθουσα με στόχο την αποσυμπίεση του κοινού για λόγους προστασίας από την πανδημία, παρόλο που μέχρι τότε όλοι ελπίζουν ότι τόσο τα κρούσματα όσο και η μεταδοτικότητα θα έχει περιορισθεί.

Για να μάθετε περισσότερα για τους επτά πυλώνες του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών πατήστε ΕΔΩ: Thematic_Pillars_DEF_2022

Delphi_Economic_Forum_VII_Agenda