Εκατό πλοία παγιδευμένα στα λιμάνια της Ουκρανίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Παγιδευμένα στα λιμάνια της Ουκρανίας βρίσκονται 100 εμπορικά πλοία, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Πλοίων Μεταφοράς Χύδην Ξηρού Φορτίου, Intercargo.

Την κατάσταση στην Ουκρανία εξέτασε η Εκτελεστική Επιτροπή και η Τεχνική Επιτροπή της Intercargo σε πρόσφατη συνεδρίαση στο Λονδίνο, στην οποία προέδρευσαν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Δημήτρης Φαφαλιός, ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Ταράσης, ο Αντιπρόεδρος Uttam Kumar Jaiswal και ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Tom Keenan.

Όπως δήλωσε ο Δημήτριος Φαφαλιός, «η συντριπτική πλειονότητα των πλοίων που έχουν παγιδευτεί στα ανοιχτά της Ουκρανίας είναι φορτηγά χύδην φορτίου που μεταφέρουν βασικά φορτία, όπως σιτηρά και άνθρακα που απαιτούνται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών.

«Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί ναυτικοί που δεν μπορούν να είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγκρουσης. Επιπλέον καταγράφονται προβλήματα στις αλλαγές πληρωμάτων λόγω των επιπτώσεων των κυρώσεων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Intercargo.