Η Lidl ιδρύει ναυτιλιακή εταιρεία για τα δικά της container

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Όμιλος Lidl υπέβαλε αίτηση στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Εμπορικών Σημάτων καταχωρώντας την εμπορική επωνυμία Tailwind Shipping Line. Πρόκειται για εταιρεία που συστήνεται για τη μεταφορά και παράδοση αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς φορτίου. Η Lidl προχωρεί στην ίδρυση ναυτιλιακής εταιρείας για να ξεπεράσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα και το υψηλό κόστος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η Lidl, η οποία λειτουργεί περίπου 11.200 καταστήματα και δραστηριοποιείται σε 32 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, φέρεται να επιδιώκει μεγαλύτερη συνέπεια και ευελιξία στη διαχείριση τμημάτων της εφοδιαστικής της αλυσίδας. Δημοσιεύματα σε γερμανικά έντυπα αναφέρουν ότι η Lidl προσπάθησε αρχικά να επενδύσει σε υπάρχουσα ναυτιλιακή εταιρεία, πριν αποφασίσει να ιδρύσει τη δική της ναυτιλιακή και να αγοράσει πλοία. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πόσα πλοία μπορεί να αγοράσει ή ποιες διαδρομές θα εκτελούν.

Στόχος είναι, να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τον αυξημένο όγκο των διαφορετικών εγκαταστάσεων παραγωγής πιο ευέλικτα μακροπρόθεσμα”, είπε ο Wolf Tiedemann, επικεφαλής των logistics του Ομίλου Lidl.