Κλυδωνίζεται η αλυσίδα εφοδιασμού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Κλυδωνίζεται η παγκόσμια αγορά από τις νέες καθυστερήσεις στην μεταφορά εμπορευμάτων, μετά τους αυστηρούς περιορισμούς στην Κίνα, κυρίως στη Σαγκάη. Στο λιμάνι της πόλης, προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων υπολειτουργούν, με εργαζόμενους να κοιμούνται μέσα στο χώρο εργασίας.

Εκπρόσωποι μεταφορικών εταιρειών, ως πρώτη λύση, προώθησαν τη μείωση της χωρητικότητας φορτηγών και το κλείσιμο αποθηκών, γεγονός που οδήγησε τα πλοία να αποφεύγουν την Σανγκάη. Εναλλακτικός προορισμός έγινε το λιμάνι του Ningbo, καθώς και του Tianjin, τα οποία και αυτά παρουσιάζουν προβλήματα καθυστερήσεων.

Η Maersk σχολιάζοντας τις εξελίξεις, δήλωσε ότι το lockdown στη Σαγκάη μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στη μεταφορά και υψηλότερο κόστος.

“Η υπηρεσία μεταφοράς με φορτηγά εντός και εκτός τη Σαγκάη θα επηρεαστεί σοβαρά κατά 30% λόγω του πλήρους αποκλεισμού στις περιοχές Pudong και Puxi της Σαγκάης”, δήλωσε η Maersk σε πελάτες της. “Συνεπώς, θα υπάρξει μεγαλύτερος χρόνος παράδοσης και πιθανή αύξηση του κόστους μεταφοράς”, πρόσθεσε.