Στόχος να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Ελλάδα έχει ως στόχο να καταστεί ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη, μειώνοντας την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο,
τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι θα επιταχυνθούν τα έργα για φυσικό αέριο σε συντονισμό με ιδιώτες επενδυτές,

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα έχει ως στόχο να γνωρίζει έως το 2023 το κατά πόσον διαθέτει ικανοποιητικά κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία να έχει συμφέρον να αντλήσει, με τα πρώτα σημάδια να κάνουν την κυβέρνηση “αισιόδοξη” σε αυτό το επίπεδο.

“Εάν διαθέτουμε σημαντικά κοιτάσματα, θα αντικαταστήσουμε τις εισαγωγές με τον εθνικό μας πλούτο”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε σύσκεψη με επιτελείς της Ελληνικής Ρυθμιστικής Εταιρείας Υδρογοανανθράκων και στελέχη του ενεργειακού κλάδου.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες αναλαμβάνει εξάλλου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για τη διερεύνηση και αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε, επίσης, ότι θα συσταθεί μία νέα ομάδα εργασίας, ενώ η ΕΔΕΥ θα απευθύνει επιστολή στους παραχωρησιούχους με την οποία θα τους ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.