Αυξήθηκαν οι εμπορικές σχέσεις Ρωσίας-Κίνας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι εμπορευματικές συναλλαγές της Κίνας με τη Ρωσία αυξήθηκαν περισσότερο από 12% τον Μάρτιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ειδικότερα κατέγραψε αύξηση κατά 12,76% τον Μάρτιο και ανήλθε σε 11,67 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άλμα 30,45% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων την Τετάρτη.

Η Ρωσία, όπως προκύπτει, αποτελεί σημαντική πηγή πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και γεωργικών προϊόντων για την Κίνα.

Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο έχει αρνηθεί να χαρακτηρίσει τη δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως εισβολή και έχει επανειλημμένα επικρίνει ως «παράνομες» τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Αρκετές εβδομάδες πριν από την επίθεση στην Ουκρανία, η Κίνα και η Ρωσία δήλωσαν ότι ξεκινούν μια στρατηγική εταιρική σχέση «χωρίς όρια». Πέρυσι, οι εμπορευματικές συναλλαγές μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 35,8%, στα 146,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικονομική και εμπορική συνεργασία της Κίνας με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας, παραμένει κανονική, δήλωσε από την κινεζική πλευρά, ο εκπρόσωπος των τελωνείων Li Kuiwen.