Νέο logistics center του ομίλου Φουρλή στην Ελευσίνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε νέα μεγάλη επένδυση στο χώρο των logistics πρόκειται να προχωρήσει η θυγατρική εταιρεία του ομίλου Fourlis, Trade Estates.

Η θυγατρική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου κατευθύνεται σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου, σε επένδυση logistics center στην περιοχή της Ελευσίνας η οποία θα λάβει χώρα σε ακίνητο της περιοχής εκτάσεως τουλάχιστον 56 στρεμμάτων.

Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο για επιχειρηματική συνεργασία με την εταιρεία Ρετς Κατασκευαστική με στόχο να προχωρήσουν στην απόκτηση ακινήτου στην Ελευσίνα και στην διαμόρφωσή του σε ένα κέντρο logistic δηλαδή αποθηκευτικό χώρο και κέντρο διανομής.

Το συνολικό κόστος της μελλοντικής αυτής επένδυσης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αλλά σύμφωνα με τους εκτιμητές της αγοράς ακινήτων, η περιοχή της Ελευσίνας, στην οποία δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες, σημειώνει εξαιρετικά υψηλές τιμές ενοικίασης ανά τετραγωνικό μέτρο.

Επίσης η Trade Estates προχώρησε σε έκδοση ομολογιακού δανείου για την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών πλάνων της εταιρείας.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο όμιλος Fourlis έχει ήδη προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις σε χώρους logistics όπως στο ακίνητο του ομίλου στα Οινόφυτα της Βοιωτίας, η κατασκευή του οποίου, είχε ανατεθεί στην Αυστριακή εταιρεία KNAPP AG ενώ έχει πλάνα και για περαιτέρω επέκταση της και σε άλλα ακίνητα εταιρειών στα οποία ήδη συμμετέχει.

Επίσης ο όμιλος Fourlis επένδυσε τουλάχιστον άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της αποθήκης της εταιρείας στην περιοχή Σχηματάρι στην οποία προσέθεσε περί τα 7.500 τετραγωνικά μέτρα ώστε να καλυφθούν οι όλο και αυξανόμενες ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου και πωλήσεων.

Η αποθήκη στο Σχηματάρι ωστόσο εξυπηρετεί και τις μεγάλες ανάγκες των καταστημάτων ΙΚΕΑ κάτι που σταδιακά είχε οδηγήσει στην λήψη της απόφασης και για νέο logistics center στα Οινόφυτα.

Πηγή: Θριάσιο