Πότε θα ανοίξουν οι βιομηχανίες στη Σαγκάη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Tesla άρχισαν να προετοιμάζονται ώστε να ανεβάσουν ξανά τα ρολά στα εργοστάσιά τους στη Σαγκάη.

Η πόλη που βιώνει το πιο σκληρό lockdown, επιταχύνει τις προσπάθειές της να τερματίσει τους περιορισμούς που έχει θέσει σε μεγάλη δοκιμασία τους κατοίκους αλλά και κάθε οικονομική δραστηριότητα.Και αυτό γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις σε αυτό τον οικονομικό κόμβο της Κίνας παραμένουν κλειστές για σχεδόν τρεις βδομάδες.

Η Tesla κάλεσε τους εργαζόμενους της να προετοιμαστούν για την επανέναρξη, σύμφωνα με το Reuters.

Η SAIC Motor, ο κινεζικός εταίρος της Volkswagen και της General Motors, είπε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει τα σχέδιά της για την επανέναρξη της παραγωγής της αυτές τις μέρες.

Σημειώνεται ότι το lockdown έχει βάλει φρένο στις εργασίες στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας και έχει φέρει διαταραχές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.
Η ρυθμιστική αρχή για τη βιομηχανία της Κίνας παρενέβη την Παρασκευή, δημοσιεύοντας μια «λευκή λίστα» 666 εταιρειών, κυρίως στους κλάδους ημιαγωγών, αυτοκινήτων και ιατρικών προμηθειών της Σαγκάης, στις οποίες έδωσε προτεραιότητα για να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους.

Άλλες εταιρείες που ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά περιλαμβάνουν την εταιρεία βιοτεχνολογίας Shanghai Raas Blood Products Co Ltd και μια μονάδα της Shanghai Pharmaceuticals, ανέφερε τη Δευτέρα η Shanghai Securities News που υποστηρίζεται από το κράτος.

Οι εταιρείες που υποβάλλουν αίτηση για επανέναρξη εργασιών πρέπει να εφοδιαστούν με ιατρικές προμήθειες και επίσης να δημιουργήσουν κλειστές δομές για τους εργαζόμενους που πρέπει να ζουν στον χώρο εργασίας ή να περιορίζονται στο ταξίδι μεταξύ εργασίας και σπιτιού, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν το Σάββατο.