«Σαρώνουν» οι κρατήσεις για Airbnb το Πάσχα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μεγάλη αύξηση, ενόψει Πάσχα, σημειώνονται στις κρατήσεις σε καταλύματα που μισθώνονται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb.

Σύμφωνα με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, η πληρότητα ξεκινά από 60%-65% και φτάνει ακόμη και το απόλυτο 100% σε παραδοσιακά δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς.

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις, εξαιτίας της πανδημίας, το φετινό Πάσχα παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον για νησιωτικούς προορισμούς και για ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην Καλαμάτα οι κρατήσεις αγγίζουν το 79%, ενώ γεμάτα είναι τα καταλύματα στο Λεωνίδιο, όπου το έθιμο με τα πολύχρωμα αερόστατα μαγνητίζει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Υδρα και οι Σπέτσες, καταγράφουν πληρότητα 82% και 78% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα, ενώ το ποσοστό των προκρατήσεων για στην Τήνο, αγγίζει το 85%.

Ισχυρή ζήτηση καταγράφεται και για τη Σύρο, όπου υπάρχει μικρή διαθεσιμότητα καταλυμάτων τύπου Airbnb, δεδομένου ότι με τις κρατήσεις έχει καλυφθεί το 80%.

Το έθιμο του ρουκετοπόλεμου που αναβιώνει κάθε χρόνο το Πάσχα στη Χίο συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών με την πληρότητα των καταλυμάτων να φτάνει για το τριήμερο το 70%.

Σε αντίστοιχα επίπεδα, γύρω στο 70%-80%, διαμορφώνεται η πληρότητα για τα καταλύματα της Πάτμο, ενός ακόμη δημοφιλούς πασχαλινού προορισμού, λόγω του θρησκευτικού χαρακτήρα του.