Καθολική απαγόρευση ρωσικών πλοίων στα λιμάνια των ΗΠΑ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Καθολική απαγόρευση όλων των ρώσικων πλοίων στα λιμάνια των ΗΠΑ επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν.
«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο παράθυρο του χρόνου όπου πρόκειται να δημιουργήσει το σκηνικό για την επόμενη φάση αυτού του πολέμου», ανέφερε ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαγορεύσουν στα πλοία που συνδέονται με τη Ρωσία να έχουν πρόσβαση στα αμερικανικά λιμάνια, ακολουθώντας το παράδειγμα του Καναδά και των ευρωπαϊκών χωρών, σε ένα ακόμα βήμα για να πιέσουν τη Ρωσία να σταματήσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Αυτό σημαίνει ότι κανένα πλοίο, κανένα πλοίο που πλέει υπό ρωσική σημαία ή που ανήκει ή λειτουργεί από ρωσική οντότητα δεν θα επιτρέπεται να ελλιμενίζεται σε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών ή να έχει πρόσβαση στις ακτές μας.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι έχει εισέλθει σε ένα νέο στάδιο της επιχείρησής της και επιδιώκει μεθοδικά να «απελευθερώσει» την περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία. Οι δυτικοί σύμμαχοι προβλέπουν ότι η εκστρατεία της Ρωσίας μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες, να φτάσει σε αδιέξοδο και να δοκιμάσει τις δυνατότητες των ουκρανικών μαχητικών στο πεδίο της μάχης.