Η Αmazon επενδύει σε εταιρείες τεχνολογίας για την εφοδιαστική αλυσίδα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Επενδύσεις σε εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογίες ρομποτικής στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ασφάλειας προτίθεται να πραγματοποιήσει η Amazon.

Πρόκειται για το επενδυτικό πρόγραμμα “Amazon Industrial Innovation Fund” το οποίο απελευθερώνει ποσό ύψους 1 δισ.δολαρίων και σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένεται να στηριχτούν εταιρείες σε «όλα τα στάδια» των logistics, προκειμένου να αυξηθούν οι ταχύτητες παράδοσης των αγαθών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και να βελτιωθεί η εμπειρία των εργαζομένων. Η Amazon δεν διευκρίνισε σε πόσες εταιρείες σκοπεύει να επενδύσει, ούτε το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.

Ο Alex Ceballos Encarnacion, αντιπρόεδρος παγκόσμιας εταιρικής ανάπτυξης, έγραψε στο ιστολόγιο της Amazon ότι οι εταιρείες-στόχοι μπορεί να συνεργαστούν με την Amazon ή να επιλέξουν να αναπτυχθούν μόνες τους. «Θα βοηθήσουμε στην προώθηση των τεχνολογιών, καθώς οι διαδικτυακές αγορές γίνονται ακόμη πιο σημαντικές για τους ανθρώπους που αναζητούν περισσότερη άνεση και εξοικονόμηση χρόνου», δήλωσε.

Ο όμιλος έχει μακρά ιστορία στην αγορά μεριδίων σε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών συνεργατών του, στρατηγική που του επιτρέπει να εξερευνά αναδυόμενες τεχνολογίες και να μοιράζεται τα κέρδη από την ανάπτυξη που μπορεί να ακολουθήσει.