Οι πρωταγωνιστές στα Handies

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης Commercial Manager TMC MARITIME CO.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής Chartering Department TMC MARITIME CO.

Στην αγορά των Handies, στην Ευρώπη κινήθηκε σε καλύτερα επίπεδα, αφού αρκετά πλοία μετακινήθηκαν στην άλλη πλευρά του ατλαντικού με αποτέλεσμα η προσφερόμενη χωρητικότητα να μειωθεί. Οι ναύλοι για τα μεγαλύτερα πλοία της κατηγορίας, για κυκλικά ταξίδια ανέβηκαν στα $ 20,5-21,5Κ/ημέρα, προς τη Μεσόγειο με Scrap φορτία στα $ 22,5-23,5Κ/ημέρα και για τα Υπερατλαντικά ταξίδια υποχώρησαν στα $ 18-19Κ /ημέρα.

Η Μεσόγειος παρουσίασε μικτές τάσεις, με την κατεύθυνση των ναύλων να διαφοροποιείται αναλόγως τις διαδρομές. Οι διαδρομές προς τον αμερικανικό κόλπο και την Ασία παρουσίασαν αύξηση, ενώ προς την Ευρώπη, τη νότια Αμερική και τη Δυτική Αφρική παρέμειναν στα ίδια επίπεδα. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων (άνω των 36Κ τόνων DWT) για ταξίδια μέσα στη Μεσόγειο κινήθηκαν στα $ 19,5-20,5Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την Ευρώπη στα $ 18-19Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale), προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στα $ 18,5-20Κ/ημέρα (παράδοση στο Canakkale) και προς την Ασία στα $ 24-25 Κ/ημέρα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στον αμερικανικό κόλπο η αγορά κινήθηκε ανοδικά τόσο για τα ταξίδια προς την Ασία, που η ζήτηση από την Κίνα αυξήθηκε, όσο και για τα υπερατλαντικά ταξίδια, που οι πλοιοκτήτες ήταν απρόθυμοι να μεταφερθούν και ζητούσαν premium. Ενδεικτικά, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για ταξίδια προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ανέβηκαν στα $ 34-35,5Κ/ημέρα και στην Ασία στα $ 29,5-30,5Κ /ημέρα.

Η αγορά της Ανατολικής Ακτής της Νοτίου Αμερικής (ECSA) συνέχισε δυναμικά, με τους ναύλους να κινούνται πάνω από τα 40 Κ σε όλες τις διαδρομές. Έτσι, οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων από την περιοχή της ECSA για τα Υπερατλαντικά ταξίδια (Ευρώπη –Μεσόγειο) κινήθηκαν στα $ 40-41 Κ/ημέρα και προς την Ασία στα $ 44-45Κ/ημέρα.

Στην Ασία, στον αραβικό κόλπο και τη Δυτική Ινδία η αγορά λίγο-πολύ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις. Ανατολικότερα είδαμε τους ναύλους να αυξάνονται, με τους ναυλωτές να σπεύδουν να καλύψουν τις ανάγκες τους πριν τις διακοπές της ερχόμενης εβδομάδας. Οι ναύλοι των μεγαλύτερων πλοίων της κατηγορίας για κυκλικά ταξίδια στην Άπω Ανατολή και στο NOPAC έκλειναν στα $ 28-29 Κ /ημέρα, από τη Ν.Α. Ασία προς Κίνα στα $ 26-27Κ /ημέρα και από τη Δυτ. Ινδία προς την Κίνα στα $ 25,5-26,5Κ /ημέρα.